Solotentoonstelling Lieven Lefere ( Sehr Langsam )

Gratis tentoonstelling van zondag 24 maart tot en met zondag 30 juni 2024.

Over de expo en de kunstenaar

Lieven Lefere (°1978, Roeselare) is een kunstenaar die speelt met de complexe relatie tussen de fotografische afbeelding en de werkelijkheid.

Lefere werkt uiterst nauwgezet, in een bijzonder langzaam proces. Zorgvuldig manipuleert hij alle parameters die een foto maken tot wat hij is. Daarbij begint zijn proces vaak al maanden voor de foto wordt genomen. Hij vertrekt van een uitgebreid onderzoek, met een veelvoud van referentiepunten. Soms bouwt hij zelf decors en scènes vanuit dat onderzoek of vanuit zijn herinneringen. Hij construeert zijn beelden met schaal en kadrering, modelleert de ruimte, maakt maquettes, kiest de lichtinval. De decors verdwijnen, of worden een ruimtelijk deel van het werk.

Monografie Lieven Lefere

Vooraf inschrijven is noodzakelijk

Naar aanleiding van de solotentoonstelling ( Sehr langsam ) stelt Lieven Lefere zijn eerste publicatie voor. De monografie wordt uitgegeven door Hopper & Fuchs in samenwerking met Bruno Devos. Kunstenaar en graficus David Boon verzorgt de vormgeving. Het boek bundelt werken uit de periode 2014 tot 2024.

De boekvoorstelling met sprekers Lieven Lefere, Tim Vanheers en Bruno Devos gaat door donderdag 20 juni vanaf 19 uur in Ter Posterie.

Foto's @Steven Decroos

Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Lieven Lefere
Logo De Spil

Ter Posterie

Ooststraat 35
8800 Roeselare
051 26 24 00
vrijetijd@roeselare.be

Openingsuren tentoonstelling

Van woensdag tot en met zondag
van 14 u. tot 18 u.

Boekvoorstelling Lieven Lefere

Schrijf je gratis in