Daisies by night – tekeningen

Gratis tentoonstelling van donderdag 4 maart t.e.m. zondag 18 april 2021.

Over de expo

Voor de tentoonstelling ‘Daisies by night’ werd kunstenares Maaike Leyn (Roeselare, 1975) uitgenodigd om een tentoonstelling samen te stellen met tekeningen van kunstenaars die haar inspireren. Ook haar eigen werk komt in de expo aan bod.

De titel ‘Daisies by night’ verwijst naar de kwetsbare positie van de madeliefjes in de nacht. Het Engelse woord voor madeliefjes, daisies, is afgeleid van day-sees. De bloempjes met hun gele hartjes en witte blaadjes lijken niet alleen op zonnetjes, maar richten zich ook overdag naar zon. Tot de zon gaat slapen, dan sluiten ze hun witte blaadjes tot kroontjes rond de gele knop. Zijn daisies ’s nachts nog steeds daisies of verdwijnen ze in het zwart van de nacht?

Deze tentoonstelling gaat over dag-oogjes in de nacht. De indrukken van vorm, geur of kleur die de nacht ons brengt. De lijn van een dak of de witte vlekjes van een boom. Want ’s nachts zie je meer, omdat de details dan slapen. Tekenaars tekenen omhulsels, maken abstracties van wat ons omringt.

Verwacht je niet aan een tentoonstelling over madeliefjes, maar vooral aan gevoelige observaties van de wereld die ons omringt en waarvan we de toedracht niet begrijpen. De tekenaars nemen je mee op het vervaarlijke pad van de nacht om te tasten in het duister.

Met werk van: Steven Baelen, Wim Bouciqué, Johan De Wilde, Maaike Leyn, Malgorzata Maria Olchowska, Birde Vanheerswynghels.

Coronamaatregelen

  • Omwille van COVID-19 kunnen maximaal 7 personen tegelijkertijd binnen zijn.
  • Boek je bezoek vooraf of registreer je ter plaatse.
  • Als bezoeker van de tentoonstelling ben je verplicht een mondmasker te dragen (niet verplicht voor kinderen -12 jaar).

Finissage

Op zondag 18 april hoor je van 14u tot 18 uur als afsluiter van de expo de soundscape ‘Dark Early Morning Night’ van Philip Bosschaerts (frontman Mintskov).

Portfolio exposerende kunstenaars

BijlageGrootte
PDF-pictogram Portfolio exposerende kunstenaars1.95 MB
Johan De Wilde
Birde Vanheerswynghels
Steven Baelen
Malgorzata Maria Olchowska
De Spil
Stad Roeselare
be-Matrix

Ter Posterie

Ooststraat 35
8800 Roeselare

051 26 24 00

Vrijetijd@roeselare.be

Openingsuren tentoonstelling

Woensdag tot en met zondag
van 14 u. tot 18 u.